Broccoli med ädelostsås

(ca 20 min)

4 port

4 skivor entrecote eller utskuren biff
1 msk olja
2 msk smör eller margarin
½-1 tsk fransk senap
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk salt
¼ tsk svartpeppar
1½ msk citronsaft
2 tsk Worcestershitresås
hackad persilja till garnering

Putsa köttskivorna och skåra dem i kanterna så att de inte rullar ihop sig understekning. Blanda olja, matfett, senap, vitlök, salt och peppar i en stekpanna hetta upp blandningen tills det fräser. Lägg i biffarna och stek dem i ca 4 min på varje sida. Tag upp dem och håll dem varma. Rör ner citronsaft och Worcestersåsen i pannan. Lägg tillbaka biffarna i stekpannan och ös lite sky över. Strö över persilja och servera genast.

Gott till: Färskpotatis, grönsallad, kokta sockerärtor och citron

 

Klicka här för utskrift av sidan!