Två middagar med burkskinka

(ca 20 min/rätt + tid ugn 10 min)

4 port

Förslag 1

6 dl snabbmakaroner
vatten, salt
1 burk skinka (450 gr)
1 burk tomatsoppa (300 gr)

Koka makaronerna enligt anvisningarna på paketet och låt dem rinna av. Skär skinkan i tärningar. Blanda skinkan och makaronerna med outspädd tomatsoppa. Värm före servering. (kan göras i ordning i förväg)

Förslag 2

1 burk skinka (450 gr)
2 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
1 tsk potatismjöl
1 msk pressad citronsaft
1 dl riven ost

Skär skinkan i skivor och lägg dem i en ugnssäker for.. Blanda grädde, tomatpuré, potatismjöl och citron. Häll blandningen över skinkan och strö på osten. Gratinera i ugn vid 250° i ca 10 min. Servera nykokt färskpotatis och sommargrönsaker.


Klicka här för utskrift av sidan!