Kreolskgryta
ca 6 portioner
500 g färsk skinka eller kycklingfilé
2 msk Svenskt Smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 hackad gul lök
1 1/2 dl vatten
3 dl Vispgrädde
1 köttbuljongtärning
1 lagerblad
2 msk stark chilisås
2 röda paprikor
1 grön paprika
150 g stark korv, t ex chorizo
2 burkar kidneybönor eller vita bönor utan tomatsås
2 msk hackad färsk timjan, eller 2 tsk torkad
Skär skinkan i grytbitar, ca 2x2 cm. Bryn dem i smör och lägg
över i en gryta. Salta och peppra. Fräs löken någon
minut i smör. Blanda med köttet. Tillsätt vatten, grädde,
buljongtärning, lagerblad och chilisås. Koka på svag
värme under lock 5-10 min.
Skär paprikorna i bitar. Skiva korven. Låt bönorna rinna
av och skölj dem i kallt vatten. Lägg ner alltsammans i grytan.
Strö över timjan. Koka ytterligare 5 min.
Servera grytan med bröd och en sallad t ex amerikansk vitkålssallad.
Klicka
här för utskrift av sidan!
|