Färsröra med viltsmak

4 portioner

400 g viltfärs eller nötfärs
1 stor gul lök
2 msk Smör
100 g kålrot, grovt riven
50 g rotselleri, grovt riven
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 msk viltfond
15 krossade enbär svartpeppar
1 1/2 tsk salt
2 dl Vispgrädde

Finhacka löken. Fräs den mjuk i smör i en gryta. Låt kålrot och selleri fräsa med några minuter. Lägg i köttfärsen. Stek den under omrörning så att den smular sig. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, viltfond, kryddor och salt. Låt koka på svag värme under lock ca 15 min. Häll i grädden. Koka ytterligare 5-10 min. Smaksätt med mer kryddor om det behövs.
Servera riven ost, t ex Västerbottensost, pasta eller vildris till.


Klicka här för utskrift av sidan!