Köttfärslimpa med sting

4 port

500 gr blandfärs
1 dl ströbröd
1 msk potatismjöl
1½-2 dl mjölk eller vatten
1 ägg
1½ tsk salt
1½ krm vitpeppar
1 tsk smulad oregano
1 msk råriven lök
4-5 skivor bacon
8-10 medelstora potatisar
4 gula lökar
4 morötter
3 dl buljong
2 msk smält matfett + 1½ msk soja

Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk/vatten. Låt det svälla i 10 min. Rör ner ägg, kryddor och den rivna löken. Blanda väl. Blanda i färsen och lägg den i ett ugnssäkert form och forma den till en limpa. Svep om med baconskivorna. Skala potatis, lök och morötter, skär potatis och lök i klyftor, morötterna i smala stavar. Förväll lök och morötterna i buljongen i ca 4 min. Häll av buljongen men spara den. Lägg potatis, lök och morötter runt "limpan" och pensla allt med en blandning av fett och soja. Sätt in fatet mitt i ugnen i 250° och minska värmen genast till 175° och stek i ca 60 min. Ös med lite av buljongen efter halva tiden.

Klicka här för utskrift av sidan!