Filegryta med ananas

4port

500 g fläskfilé
1½ dl tomatpuré
½dl soya, kinesisk eller japansk
1½ dl vatten
1 dl ananasspad
2 msk vinäger
1 gul lök
1 burk ananas (240 gr)
ca 15 cm färsk gurka
salt och peppar

Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor. Blanda tomatpure, soja, vatten, ananasspad och vinäger i en kastrull. Koka upp såsen. Skala och hacka löken. Rör ner den i kastrullen. lägg ner köttet i den kokande såsen. Koka ca 5 min. Skär ananasen i bitar. Skala gurkan och dela den på längden. Gröp ur kärnorna med en sked. Skär gurkan i halvmånar. Tillsätt ananasbitarna och gurkan.

Ge grytan ett uppkok och smaka ev av med salt och peppar. Servera med pasta eller ris.

Klicka här för utskrift av sidan!