Glassrutor med aprikossmak

Det här behövs för 6 styck

SMULDEG

31/2 dl krossade grahamsskorpor eller -kex
1/2 dl farinsocker (35 g)
50 g smör eller margarin

FYLLNING

1 burk aprikoser (ca 425 g)
1 l vaniljglass
3 dl vispgrädde
2 msk florsocker
1 kryddmått kanel
50 g rostade. hackade valnötter

Blanda krossade skorpor eller kex: med farinsockret Smält matfettet och rör ner det. Blanda alltsammans väl. Bred ut blandningen i en fyrkantig form. ca22x22 cm. Koka aprikoserna i sitt spad i en kastrull med lock, ca 5 min. Häll av spadet, passera aprikoserna genom en sil i en stor bunke. Tillsätt glassen och blanda den väl med aprikosmoset. Bred ut aprikosglassen över smuldegen.Täck med folie och frys blandningen i 2-4 tim.
Vispa grädden och smaksätt med florsocker och kanel . Skär den frysta desserten i 6 fyrkanter Toppa med vispgrädden och valnötterna. Ta ut glassrutorna frän frysen en stund före serveringen, så att de mjuknar något.

Tips: Aprikoserna kan bytas ut mot samma mängd kokta. mosade äppelklyftor. Gott att smaksätta äppelmoset med med farinsocker och lite kanel

Klicka här för utskrift av sidan!