Glassrutor med aprikossmakDet här behövs för 6 styckSMULDEG 31/2 dl krossade grahamsskorpor eller -kex 1/2 dl farinsocker (35 g) 50 g smör eller margarin FYLLNING 1 burk aprikoser (ca 425 g) 1 l vaniljglass 3 dl vispgrädde 2 msk florsocker 1 kryddmått kanel 50 g rostade. hackade valnötter Blanda krossade skorpor eller kex: med farinsockret Smält matfettet och rör ner det. Blanda alltsammans väl. Bred ut blandningen i en fyrkantig form. ca22x22 cm. Koka aprikoserna i sitt spad i en kastrull med lock, ca 5 min. Häll av spadet, passera aprikoserna genom en sil i en stor bunke. Tillsätt glassen och blanda den väl med aprikosmoset. Bred ut aprikosglassen över smuldegen.Täck med folie och frys blandningen i 2-4 tim. Vispa grädden och smaksätt med florsocker och kanel . Skär den frysta desserten i 6 fyrkanter Toppa med vispgrädden och valnötterna. Ta ut glassrutorna frän frysen en stund före serveringen, så att de mjuknar något. Tips: Aprikoserna kan bytas ut mot samma mängd kokta. mosade äppelklyftor. Gott att smaksätta äppelmoset med med farinsocker och lite kanel |