Välkommen till min djungel
 
Nu har jag gjort om min sida en lite enklare sida då vissa av mina ”finesser” inte funkade så bra i alla webbläsare, då jag tillhör dem som är Bill G trogen så syns min sida bäst i Explore

Min sida är om mina hoyor och den skötsel de får av mig. Jag är ingen Hoya-guru så vissa tips kanske är ”fel” men mina trivs av min skötsel.

Namnen på mina hoyor är de jag köpt/fått dem under, de kanske både är fel och felstavade så du får gärna höra av dig om du hittar några fel.
Namnjungeln inom Hoyavärlden är inte de lättaste att hålla reda på.

Bilderna är inte de allra bästa då jag inte är någon mästerfotograf, sedan så upptäckte jag att den mörkaste årstiden kanske inte är den bästa att fotografer blommor på när man inte har någon bra extra belysning. Men bildern kommer att bytas ut när jag får lite bättre bilder i bättre ljus. På vissa saknas det bild på ännu, men det kommer.
Om du tycker att vissa hoyor ser lite "långhåriga" ut så är det katthår......de finns överallt här........skyddar lite mot ohyra inbillar jag mig ;o)

 
Varför Hoyor?

Det var egentligen inte jag som valde hoyorna utan mina katter (har 4 st).
Jag har alltid gillat blommor, men när katterna gjorde entré i mitt hem så försvann blommorna. Antingen i katternas magar eller av deras vilda lekar men några blommor fanns kvar orörda. Ända åverkan de gör på blommorna är om de står i deras väg vid flugjakt, då kan allt hända......

När jag började söka på Internet om dessa blommor så upptäckte jag att de var av samma art – Hoya. Samtidigt så upptäckte jag att det fanns otroligt många fler, många med otroligt vackra blad och blommor.
Nu har jag samlat på mig 150-tal hoyor, fler blir det nog för jag hittar alltid flera ”MÅSTE HA” Hoyor. Det finns alldeles för många fina hemsidor med fina bilder ute på nätet.

 

Vad är Hoya?!

Hoya är namnet på de blommor som vi brukar kalla Porslinsblomma. Inte blommor av porslin som många tror, utan en levande växt.
Den vanligaste Hoya carnosa har nog de allra flesta kommit i kontakt med, mormödra & farmödrar brukar ha sådan.

De flesta Hoyorna är epifyter, växer på andra växter - men inte alla.
Så de vill inte ha så näringsrikjord utan en mager och porösjord.
Hoyornas utbredning är i Asien, både i de svalare miljöerna på Himalayas sluttningar till de mera tropiska delarna av Asien